Over ons

Dieren4u is een zelfstandige organisatie welke inmiddels met vier dierenambulances in een groot werkgebied rijden.  Hieronder vertellen wij je graag meer over het ontstaan en de doelstelling.

Het ontstaan van Dieren4u

Raymond Sybesma 2005-2015
Raymond Sybesma 2005-2015

In 2005 werkte Raymond Sybesma als vrijwilliger op de kinderboerderij in Oostvoorne. Raymond is hier begonnen omdat hij tijdens zijn schoolvakantie iets nuttigs wilde doen. De kinderboerderij sloot goed aan op de studierichting welke hij op het Wellant College ”Annahoeve” in Brielle volgde. Toen er vragen van bezoekers kwamen hoe oud deze cavia kon worden terwijl men naar een konijn wees, is Raymond dit op internet gaan zetten.

 

Toen de website van Raymond (Dieren4u.nl) steeds meer bezoekers kreeg kwam er een punt dat de website of moest stoppen of professioneel door gaan. Raymond besloot er een bedrijf van te maken en ging langs dierenevenementen en maakte er een verslag van het ”Dieren4u Journaal” was geboren. Hierna ging het snel in 2010 kwamen er vragen van bezoekers of Dieren4u ook meldingen reed omdat de dierenambulance op Voorne-Putten toen niet altijd kwam. Toen deze vragen steeds vaker kwamen is het bedrijf opgeheven en is er een goed doel van Dieren4u gemaakt. Raymond was een aantal jaar daarvoor met Sjaak van Dongen in contact gekomen via een vogelvereniging en belde hem op of hij wilde helpen. Sjaak twijfelde geen moment en beide gingen medio 2011 naar de notaris om Vereniging Dieren4u op te richten.

Na de oprichting werd er begonnen met het rijden op meldingen van mensen uit Voorne-Putten. Dit werd gedaan met een privéwagen die van Raymond afkomstig was. Met een handjevol vrijwilligers werden er een klein aantal meldingen gedaan. Er waren zelfs meldingen bij over misstanden en zieke boerderijdieren. Een van deze meldingen heeft zelfs geleid tot Kamervragen in de tweede kamer.

Doelstelling

De eerste auto's in 2011.
De eerste auto's in 2011.

Dieren4u wil het dierenwelzijn verbeteren door: 

Vereniging Dieren4u wil alle (huis)dierenbezitters bereiken met de nieuwe manier van dieren beschermen.
Wat is de nieuwe manier van dieren beschermen? In Nederland zijn veel (kleine)dierenbeschermingsorganisaties. De werkzaamheden van deze organisaties overlappen elkaar op sommige punten. Dieren4u wil gebruik maken van de expertise van organisaties om het gezamenlijke doel het BESCHERMEN van DIEREN te verwezenlijken.

– Het geven van voorlichting op scholen

– Het organiseren van educatieve dierenevenementen

– Het inzetten van dierenambulances

– Het inzetten van inspectieauto’s

 

– Het bieden van begeleiding bij het herplaatsen van asieldieren en het afnemen van een examen voor de nieuwe baasjes.


Opleiding

Theorie les, Dieren EHBO gevolgd door praktijkavonden
Theorie les, Dieren EHBO gevolgd door praktijkavonden

De vrijwilligers van Dieren4u worden opgeleid tot Dierenhulpverlener door een dieren EHBO opleiding aan te bieden. Deze opleiding geven wij intern en het examen laten wij afnemen door een dierenarts. Doordat wij deze opleiding zelf verzorgen kunnen wij veel praktijk voorbeelden toevoegen.