Meldingen in beeld


Bever gevonden

Wandelaars hadden bij het Oostvoornse Meer een bever gevonden. Hierop zijn de vrijwilligers van Dieren4u ter plaatse gegaan en hebben het dier beschermd tegen loslopende honden en andere dieren welke uit nieuwsgierigheid bij de Bever kwamen kijken.

 

Bevers zijn beschermde dieren en mogen niet zomaar vervoerd worden, na veel organisaties te hebben gebeld konden wij terecht in Zundert. Dat is niet naast de deur maar wel de enigste optie voor het dier. Helaas is een dag na de reddingsactie de bever alsnog overleden.Wens Doreen in vervulling

Doreen woont al 15 jaar bij Profila Zorg en had de wens om een keer met de dierenambulance mee te rijden. Toen wij de vraag kregen van haar begeleider of dit mogelijk zou zijn was het antwoord ja natuurlijk.

Donderdag 23 februari was het dan zover, Doreen is opgehaald en mee geweest met de dierenambulance van Dieren4u. Doreen heeft de medewerkers van de dierenambulance alle mogelijke vragen gesteld. Ook is de kennel bezocht. Met kleurplaten, boekjes, kaartjes, een pet ,Keykord en een brede glimlach verliet Doreen de dierenambulance.


Gedumpt bij grofvuil

Vandaag(08-03-2017) is er een melding binnen gekomen, welke wij nog steeds niet kunnen bevatten. In van der Fuyckstraat te Brielle is een schoenendoos tussen een container en grofvuil gevonden, waar beweging in zat. Na onderzoek bleken er twee cavia's in te zitten.

 

Wij zijn blij dat deze dieren ontdekt zijn, anders had het morgen tijdens het ophalen van het grofvuil heel anders voor de cavia's kunnen aflopen.

Wat wij niet kunnen begrijpen is dat deze levende wezentjes welke er verder redelijk goed verzorgd uitzagen zo op straat zijn gezet. Meeuw in visdraad

 

De meldkamer kreeg een melding van de politie binnen over een meeuw welke in het water vast zat aan visdraad. Onze dierenambulance kwam ter plaatse en toen begon het... in het midden van het water zat de meeuw vast. De brandweer was gebeld toen er plots twee omstanders hun hulp aanboden. De een was een visser welke met een loodlijn probeerde de vogel naar de kant te halen de ander had een droogpak thuis en ging het water in. Door deze samenwerking kon de brandweer beschikbaar blijven voor andere incidenten en is de meeuw gered. Aan het avontuur heeft de meeuw niet veel over gehouden, wel had deze wormen bleek in de opvang! Eind goed al goed!

Lees hier het verhaal van de opvang.

 

 Zeekoet

 

Nee het is echt geen pinguïn maar een heuse Zeekoet.

Zeekoeten kunnen met recht zeevogels genoemd worden. Ze komen alleen aan land om te broeden. Eten zoeken ze ook vanaf het water. Daarbij steken ze hun kop onder het wateroppervlak en speuren zo het water af naar lekkere vis, zoals sprotjes en zandspieringen. Zeekoeten kunnen uitzonderlijk goed duiken, waarbij ze makkelijk tot 180 meter diep komen. Onder water zwemmen ze, net als pinguïns, met behulp van hun vleugels. De veren op de vleugels zijn daarom kort en sterk.

 

 

 Fuut gewond

Mooie en bijzondere vogels zijn het...Futen. Helaas was deze Fuut gewond geraakt aan zijn vleugel.

 

Met wat moeite kon het bange dier gevangen worden en naar de opvang gebracht worden.

 

Gelukkig is de vleugel weer helemaal hersteld en zwemt de Fuut weer rond! Eind goed al goed. 

 

 

 Jantje in de problemen

Deze Jan van Gent was in de problemen geraakt op de Maasvlakte. Gelukkig waren de havenarbeiders begaan met het lot van het dier en haalde het dier uit het water.

 

De dierenambulancemedewerkers hebben de vogel naar de opvang gebracht.Cubaanse Boomkikker

Een bijzondere kikker is per speedboot meegelift vanuit Amerika. Een botenimporteur in Mellisant kwam dit dier tegen. De boomkikker is te bewonderen bij Serpo.Deurtje niet goed dicht

Een paar minuten met een niet goed afgesloten hok was voldoende om te ontsnappen. Gelukkig is deze grote harige vriend weer thuis.In de vetput

Iets trok deze vogel aan in de vetput van een bedrijf. Het dier zat onder de troep en is in de opvang schoongemaakt. Na het volledige wasprogramma kan het dier weer de natuur in.Fuut Fiew

Deze Fuut zat op het strandje bij de Bernisse. Hij was gewond aan zijn poot, makkelijk liet hij zich niet vangen. De eerste poging met een schepnet mislukte, het dier dook onder en kwam midden op de plas weer uit. Het dier is naar de opvang gebracht.