Vraag & Antwoord

Waar bel je de dierenambulance voor? Niet in iedere situatie komt er een dierenambulance, wij hebben hieronder de meest gestelde vragen. De dierenambulance draait 100% op vrijwilligers en voor de kosten ontvangen wij geen subsidie, enkel uit ritprijzen en donaties kunnen wij ons werk blijven doen.


Waarom zegt de centralist dat ik het dier moet vangen? Dat is toch jullie werk?

De centralist zal u vragen om als het om gewonde vogels, egels en andere kleine dieren gaat vragen deze in een doosje te doen of er bijv. een doos/wasmand overheen te zetten. Dit vragen wij om te voorkomen dat de dierenambulance voor niets rijdt.

 

Mijn huisdier is weggelopen, wat moet ik nu doen?

Geef de vermissing aan Amivedi, je kan hier gratis de vermissing melden. De meeste dierenambulances raadplegen Amivedi ook als ze een dier gevonden hebben. Informeer de dierenambulance van de vermissing. Gebruik social media, veel buurtbewoners zullen je bericht delen.

Mijn huisdier is overleden, wat kunnen jullie voor ons betekenen?

Onze medewerkers kunnen uw overleden huisdier ophalen en naar een dierencrematorium of begraafplaats brengen. Wij kunnen u verschillende mogelijkheden bieden, de chauffeur zal in alle rust samen met u de keuzes bespreken. De kosten zijn afhankelijk welke keuzes u maakt.

Mijn huisdier is ziek en moet naar de dierenarts, brengen jullie ons?

De dierenambulance kunt u inderdaad bellen om vervoerd te worden naar de dierenarts of specialist. De ritprijs is v.a. € 19,50 de prijs is afhankelijk van waar u heen wilt. Er kan één eigenaar mee met de dierenambulance. Klik hier voor de tariefkaart.

Er ligt een dode vogel in mijn tuin, komen jullie hiervoor?

Nee, op eigen(gehuurd) terrein is de bewoner verantwoordelijk voor het opruimen van het dier. U kunt ze opruimen door ze te begraven of in de afvalcontainer te doen. Draag handschoenen, uit hygiënisch oogpunt.

 

Op de snelweg heb ik een dood dier zien liggen.

Bel hiervoor Rijkswaterstaat 0800-8002. 
Indien het dier gevaar of hinder voor het verkeer oplevert kunt u bellen met de politie via 112.

Kan ik dierenmishandeling of verwaarlozing bij jullie melden?

Nee, bij het vermoeden van dierenmishandeling of -verwaarlozing kunt u melden bij het Landelijk Meldnummer 144.

 

Ik heb een egel gevonden, wat nu?

Het is niet makkelijk om hier een goed antwoord op te geven. Als het dier verstrikt zit, er veel vliegen om het dier heen zitten of zichtbaar gewond is  belt u dan met de dierenambulance om te overleggen. Zorg wel dat het dier in een doosje/mandje zit zodat deze niet kan weglopen. Geef een egel nooit melk of ander voedsel.